Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Ge oss en slutspelsserie i norr

Luleå tog en efterlängtad seger mot Skellefteå den här kvällen och det var precis så där tufft och tajt man vill att det ska vara i matcherna mellan dom här två lagen.
Jag är långt ifrån ensam om att drömma om en slutspelsserie mellan lagen. Finalserien för några år sedan var förstås en härlig upplevelse – men det tog slut för snabbt och Skellefteå var helt enkelt alldeles för bra.
Det finns risk att fallet skulle vara så även i år. Men det vet vi inte nu – och en stenhård slutspelsrunda i norr vore faktiskt helt fantastiskt.
•••
Malmö tog en imponerade seger på bortaplan mot Växjö. Oscar Alsenfelt var tillbaka i kassen och det är förstås ett tung tillskott för MIF. Han har inte spelat sedan i början av oktober och chanserna ökar med honom i spel igen, när det gäller att nå Örebro och kanske även HV 71 som ligger en bit framför.
•••
Rögle var den stora förloraren den här kvällen. Malmö och Örebro tog treor och RBK får fortsätta att titta neråt i tabellen. Men frågan är om Modo kommer spela bort sig själva den här säsongen. Det är en ruggig uppförsbacke – men inte omöjlig.