Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Fehérváry: ”Visste inte att jag var yngst”

Fem svenska juniorer har gjort debut i yngre ålder jämfört med Malmös slovak Martin Fehérváry – men bland importer i Sverige så är Fehérváry yngst genom tiderna. I tröja nummer 62 gjorde han sin första SHL-match mot Örebro och hade en istid på 6.32.

– Jag visste faktiskt inte om att jag var den yngste spelaren någonsin bland utlänningar men sen såg jag efter matchen att det var en tidning hemma i Slovakien som hade skrivit om det. Det känns förstås verkligen jättekul men att bara få spela i SHL känns ännu roligare. Jag fick veta det på morgonen när vi tränade att jag skulle få följa med laget på en roadtripp, jag blev lite nervös direkt men killarna tog hand om mig riktigt bra, säger han.

– Det var ganska stor skillnad i spelet, fysiken, passningarna. Allt gick snabbare också. Jag vet inte om jag får spela i morgon mot Brynäs men jag hoppas så klart på det. Det var väldig kul och får jag chansen kommer jag jobba stenhårt och hoppas på att det ska gå bra, säger Fehérváry.

 

Här är ett tillägg som Johan ”MrMadhawk” Svensson snickrade ihop från Örebro i går i samband med Fehérvárys debut:

SHL:s yngsta debutanter genom tiderna:
1. Fredrik Möller, Rögle, 16 år och 29 dagar (1993)
2. Isaac Lundeström, Luleå, 16 år, 1 månad och 6 dagar (2015)
3. Robin Kovacs, AIK, 16 år, 2 månader och 15 dagar (2013)
4. Adam Larsson, Skellefteå, 16 år, 2månader och 17 dagar (2009)
5. Gabriel Landeskog, Djurgården, 16 år, 2 månader och 29 dagar (2009)
6. Martin Fehérvary, Malmö, 16 år, 3 månader och 1 dag (2016)
7. Erik Brännström, HV71, 16 år, 3 månader och 8 dagar (2015)
8. Mats Näslund, Timrå, 16 år, 3 månader, 19 dagar (1976)
9. Ludwig Byström, Modo, 16 år, 4 månader och 5 dagar (2010)
10. Oliver Kylington, Färjestad, 16 år, 4 månader och 9 dagar (2013)