Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Coach Q hyllar Gustafsson

Det är riktigt kul att se Erik Gustafsson gå som tåget i Chicago Blackhawks just nu. Han är just nu en av lagets fyra toppbackar och spelar tillsammans med Brent Seabrook. Han spelar runt 17 minuter per match sedan årskiftet och låg bakom 1–0-målet av Niklas Hjalmarsson i senaste segern mot Buffalo.

Gustafsson tar för sig – och hyllas rejält av coachen Joel Quenneville. På presskonferensen efter segern mot Buffalo fick han frågan om Gustafssons spel just nu.
– Han gör saker i offensiv zon som skickliga forwards vanligtvis gör. Han bidrar i vårt lagspel oavsett om det gäller styrka eller i spelet med puck. Han kan skapa lägen som när ”Hammer” gör första målet, han skapar chanser på egen hand, han har tålamod och självförtroende och har en perfekt balans när det gäller att ta risker där ute på isen i rätt lägen utan att riskera något. Han gör rätt värderingar och är ett farligt hot när han har pucken.
Stora ord från Coach Q.