Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Växjö pressar Skellefteås backar

Flera gånger i den här tredje finalen lyckades Växjö sätta hög press på backarna och checka fast Skellefteå i egen zon. Mästarna är konsekventa när det gäller att spela sig ur egen zon och alltid försöka hålla pucken inom laget.

Gång på gång på gång. Det spelar ingen roll om det tar stopp tre gånger i rad på egen blålinje så försöker man ändå en fjärde gång. Det är förstås en del av hela spelidén och det går knappast att ifrågasätta förstås.

Men nu är läget annorlunda och Växjö har lyckats bra med sitt press-spel i två raka matcher uppe i Skellefteå Kraft Arena. Två raka segrar här uppe i norr är enormt imponerande. Ingen trodde det på förhand.

Det här är en av flera viktiga nycklar för att Växjö ska fortsätta vinna. Om mästarna förlorar i Växjö på söndag är man riktigt illa ute och det ska bli spännande att se om man fortsätter att hela tiden vara konstruktiva och spela sig ur alla situationer, eller om vi får se ett Skellefteå som vågar sig på en sarg ut eller två om det behövs.

Det är vi inte vana med att se.

•••

Axel Holmström, 18, har gjort 15 poäng nu och slagit bröderna Sedins rekord från 2000. Imponerande. Och han har dessutom chansen att slå sitt eget rekord nästa säsong. Holmström har ett år kvar innan han blir senior. Som sagt, imponerande.