Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Väldigt lång väg kvar, LHC

Linköping lever. LHC har reducerat till 1–3 i matchserien mot mästarna Skellefteå och det finns en rad positiva saker att peka på efter den här semifinalen.

LHC hade en helt annan desperation i sitt spel, enskilda spelare såg till att få något gjort där ute på isen. Även om man inte hittade en passning eller något bra konstruktivt så såg man i alla fall till att sätta in en tackling eller på något sätt visa att man inte ger upp det här.

Jacob Micflikier gjorde både 1–0 och 2–0 och stod i övrigt för en bra insats. Broc Little var nog ännu bättre rent spelmässigt och även han blev målskytt till slut.

Kedjan med Kent McDonell, Jonas Almtorp och Johannes Salmonsson spelade underbar slutspelshockey matchen igenom och framför allt klev Marcus Högberg fram som en jätte i kassen.

Snacka om att Linköping har längtat efter ett bra målvaktsspel.

Men än så länge höjer jag knappt på ögonbrynen. Visst, det är bara att lyfta på hatten för LHC efter den här insatsen och mer kan man inte begära egentligen.Men jag hetsar inte upp mig särskilt mycket än så länge.

Skellefteå har två raka SM-guld och 31–4 i slutspelsmatcher senaste tre åren.

Linköping måste vinna tre raka matcher för att fullborda en historisk vändning.

Det är en lång, lång väg kvar innan det här kan bli spännande på riktigt.