Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Vi kommer få se mer av Växjö

En av frågorna jag ställde till mig själv inför den här serien var om Frölunda har bredden för att slå ut Växjö. Då tänker jag på det stundande skadeläget med Andreas Johnson, Robin Figren och Nicklas Lasu borta.

Det är en viktig trio och antagligen är det bara Skellefteå som klarar av den typen av skador utan att påverkas för mycket. Frölunda behöver spridning på produktionen och då passade det sig enormt bra att Artturi Lehkonen klev fram och gjorde tre av målen i 4–1-segern mot Växjö.

Ytterligare en detalj som talar för Frölunda just nu: målvakten Lasse Johansson.

I kvartsfinalserien snackades det mest om Joel Lassinantti och han var fantastiskt för Luleå. Han var också den största anledningen till att Luleå lyckades pressa Frölunda över sju matcher.

Johansson var dock riktigt bra när det väl avgjordes och nu kliver han ut här igen i match ett och visar att formen är god. Om Frölunda får ut max av hans målvaktsspel kommer det ställa till bekymmer för Växjö. Det kan vi vara säkra på.

1–0 i matcher men det här har bara börjat. Växjö kom ut lite väl passivt i den första perioden och det gör man kanske för att inte gå bort sig totalt mot ett hemmalag som är enormt laddade för den här efterlängtade semifinalserien.

Nu är första matchen ur vägen. Nu har laget fått känna på varandra i slutspelssammanhang. Det är nu det börjar på allvar.

Jag ser redan fram emot tisdagens match i Vida arena. Det är inget snack om att den här matchserien kommer bli tuff och tajt hela vägen och vi kommer få se lagen våga lite mer på hemmaplan.

Växjö måste ta minst en match här i Göteborg och jag är inte oroad över att man ska klara av det. Jag är övertygad om att vi kommer få se ännu mer av Lakers.

•••

Frölundas forward Anton Axelsson fick hastigt lämna den första semifinalen på grund av att hans gravida sambo kallade. Den kommande bebisen tog helt enkelt inte hänsyn till SM-slutspelet.