Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Skellefteå myser i tv-soffan

Den här matchen pågick så länge att det dukades upp en mycket gedigen ostbricka på pressläktaren. Murvlarna fick sitt och det dröjde inte länge efter det innan Växjö avgjorde till hemmapublikens förtjusning.

Tuomas Kiiskinen sköt och Nick Johnson stod framför kassen. Oklart för mig just nu om pucken gick via honom eller Frölundabacken. Men det är avgjort och Växjö har utjämnat matchserien till 1–1.

Jag hade gärna sett ytterligare 14-15 minuter av den här matchen. Det hade i så fall varit den längsta matchen i SM-slutspelets historia. Nu står sig Leksand–Färjestad från mitten av 90-talet. Den här kampen slutade vid 4:e längsta någonsin i slutspelssammanhang.

Allt talar för att dom här lagen kommer slå sig själva gul och blå innan vi vet vilka som tar sig vidare till finalen. Frölunda fick tillbaka Nicklas Lasu och Robin Figren närmare sig spel han också. Det kommer betyda mycket för Frölunda nu när allt talar för en lång och tuff serie.

Växjö kommer naturligtvis bli stärkta av den här segern och det är stor skillnad på att åka upp till Göteborg med 1–1 i stället för 0–2.

Bortsett från game seven mellan Leksand och Malmö i morgon så är det hit blickarna kommer riktas. Jag skulle säga att det mer eller mindre är omöjligt att sia om utgången just nu. Två extremt bra lag ställs mot varandra.

Och samtidigt är det svårt att inte tänka på killarna uppe i Västerbotten just nu. Skellefteå har 2–0 i matcher mot LHC och måste förlora fyra av fem matcher för att missa ännu en final. Omöjligt!

Jag är rätt övertygad om att Skellefteå-lägret mår gott framför tv:n när det det kommande finalmotståndet får slita som djur för att gå vidare.

Grattis, Skellefteå.