Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Rätt lag vann

Säsongen är över för Örebro.

Och det är förstås ett slaget gäng som sitter med sänkta huvuden just nu inne i lagets omklädningsrum. Sakta men säkert kommer man dock se tillbaka på den här säsongen med positiva ögon.

Örebro har gjort det väldigt bra, de har pressat Växjö Lakers stenhårt och var endast några få sekunder från en sjunde och avgörande match i Vida arena.

Vad mer kan man kräva av en underdog?

Kenta Johansson har hyllats under året och har påbörjat något bra här nu tillsammans med Johan Tornberg. Kontraktsläget ser dessutom bra ut och många av spelarna som nu fått värdefull slutspelsrutin kommer ha med sig det nästa säsong när det drar ihop sig på nytt runt vårkanten.

Men rätt lag vann.

Växjö är det bättre laget har har fler spelare som gör bra saker i viktiga lägen. Den här kvällen vann de fler viktiga närkamper och skapade flest lägen att vinna under ordinarie matchtid. Sen är det som sagt en hel del flyt inblandat när man lyckas kvittera med 14 sekunder kvar av tredje perioden. Men bra lag ska klara av att göra bra saker i pressade lägen.

Lakers har helt enkelt mer att sätta emot i en semifinal när man ställs mot Frölunda eller Linköping, beroende på hur den sjunde och avgörande matchen i Göteborg slutar i morgon.

•••

Tomi Kallio kliver fram och gör sitt första slutspelsmål när han avgör matchserien mot Örebro. Passade för en rutinerad räv som Kallio. Jani Lajunen bör också hyllas när man summera den här matchserien. Hans kedja har stängt ner Derek Ryan och Martin Johansson totalt och Lajunen kvitterade inte bara till 4–4, utan han var även med i förarbetet bakom Kallios avgörande.