Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Lassinanttis mentala övertag

Luleå är väldigt nära att slå serietvåan Frölunda. Men det är inte bara att slå in den där matchbollen trots att utgångsläget vid 3–1 i matcher gör att i stort sett alla tror på avancemang för Luleå.

Men 3–1 har blivit 3–2 och nu behöver Frölunda ta en match för att få chansen att spela en sjunde avgörande i Scandinavium. Här är mina tankar efter matchen i går kväll.

Frölundas målvaktsspel har inte varit i klass med Luleås än så länge. Lasse Johansson vs Joel Lassinantti.

Lassinantti är i ruskig form just nu och en av slutspelets bästa spelare. I tredje perioden räddade han först ett friläge från Mats Rosseli Olsen, sedan hade Joel Lundqvist ett bra läge att avgöra.

Innan Lundqvist och Ryan Lasch vaskade fram ett jätteläge att avgöra med bara en minut kvar av ordinarie tid. Lassinantti gav på nytt Luleå en chans att vinna och det gör han kväll efter kväll just nu.

Men just när det gäller frilägen och straffar så har hans självförtroende växt något enormt under senaste månaderna. Jag fick höra inne i Luleås omklädningsrum att han bara släppt in något fåtal under en lång period.

När jag frågade honom om det efteråt var han förstås medveten om det men hade samtidigt ingen rak statistik att bjuda på. Men det är förstås något som har hjälpt till att bygga tryggheten han visar upp just nu.

– Jag känner det och blir starkare och starkare, helt klart.

• Hur är det med pressen att fortsätta levererar varannan dag nu i slutspelet?

– Det är inget problem alls, jag tänker inte på det och njuter bara. Det är hur kul som helst att spela just nu.

Lassinantti har ett starkt mentalt övertag i en mot en-dueller just nu. Frölunda måste besegra honom imorrn för att hålla serien vid liv. Det har bevisat sig att det inte är en lätt uppgift i dagsläget.