Henrik Sjöberg

Huras till Modo?

Jag och Johan ”Mr Madhawk” Svensson har jobbat på ett spännande nyhetsspår senaste dagarna. Det gäller Modos nya tränare som klubben ska presentera så snart allt fallit på plats.

Vi har rad olika uppgifter som pekar ut den 59-årige kanadensaren Larry Huras. Det här är vad våra uppgifter säger just nu.

 Flera olika källor uppger att det är en kanadensare.

 Han är mitt uppe i slutspelet med sitt nuvarande klubblag.

 Han ska tidigare ha tränat Travis Roche i Schweiz.

• En källa som säger att Huras är på väg till Sverige och ytterligare en uppgiftslämnare i norra Sverige placerar honom i Modo.

 Ytterligare en källa kring klubben säger att anledningen att man inte kan presentera honom nu är han hans säsong pågår.

• Här är ytterligare uppgifter som presenterats när det gäller Huras och Sverige.


Larry Huras coacher just nu Ingolstadt i tyska ligan och är framme i semifinal i slutspelet. 2009-2010 vann han mästerskapet i Schweiz som huvudcoach för Bern,  tillsammans med Travis Roche som då spelade för klubben. Huras har varit coach i Norge, Österrike, Schweiz och nu Tyskland under sin långa tränarkarriär i Europa.

Ingen av oss kan just nu slå fast att det är rätt namn utan nyhetsjakten fortsätter. Men uppgifterna om Huras om Modo är intressanta. Redan 2009 var han på väg till klubben och Modo erbjöd honom ett kontrakt, men den gången nobbade Huras erbjudandet.

Under måndagsförmiddagen fick Modos GM Per Svartvadet svara på frågan om det är Huras som tar över klubben:

– Okej. Jag kan väl säga som så att innan vi går ut med någonting kommenterar jag varken rätt eller fel. Vilka namn som är aktuell. Tyvärr måste jag vara tråkig och säga att jag inte har några kommentarer till enskilda namn.


•••

Uppdatering:

Även Pelle Hägglund på Allehanda har uppgifter om Huras och Modo.