Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Ge oss sju matcher

Vi fortsätter! Det lever!

Mats Rosseli Olsen gör sitt första slutspelsmål och det kunde knappast komma vid ett lämpligare tillfälle. Det dröjde nio sekunder innan hemmalaget tog död på förlängningen.

Joel Lassinantti agerade inte helt klockrent när returen hamnade framför honom, men en sån här kväll går det inte att lägga någon skuld över huvudtaget på Luleås målvaktsfantom.

Han höll Luleå kvar i matchen gång på gång och framför allt i den andra perioden.

Rosseli hade ett friläge när Per Ledin slarvade med pucken vid offensiv blå, i tredje perioden med drygt tio minuter kvar att spela. Den gången räddade Luleåmålvakten men Rosseli fick sin revansch till slut.

•••

Luleå spelade försiktigt den här kvällen. Man ville inte bjuda på något man såg tydligt att det var ett lag som var tvingade att vinna. Luleå fick dessutom två väldigt slumpartade mål som tog den här matchen till sudden death.

Nu lär vi få se ett helt annat Luleå i match sex i Norrbotten. Luleå kommer att göra allt för att slippa ännu en vända ner hit för match sju. Jag tror jag pratar för alla runt omkring när jag säger att jag vill se en sjunde avgörande tillställning mellan dessa lag.

Det har varit en så pass händelserik matchserie. Vi har fått se avstängningar (tråkigt med skador förstås), ledare som gjort allt i sin makt för att påverka disciplinnämndens beslut. En storspelade Lassinantti. Olimb som hela tiden tvingas ta smällar utan att tappa fattningen.

Sen har vi Sylvegård–Granström–Ledin.

Snälla, ge oss en sjunde avgörande.