Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Bra men inte bra nog, Brynäs

Det här blev inte riktigt den matchbild som jag hade förväntat mig på förhand. Ingen hade nog blivit förvånad om SAIK blåst över Brynäs totalt här uppe i första matchen.

Men utmanarna gör ännu en bra match på bortaplan, precis som i båda kamperna mot Färjestad i play in.

Det handlar inte bara om förstakedjan för Brynäs del just nu. Sågade bröderna Westerholm har inte bara fått upp farten utan lyckas vända och vrida och ta sig in på mål och skapa chanser mot mästarna på bortaplan.

Daniel Brodin och Jonas Nordquist spelar också på en hög nivå just nu.

Både i andra perioden och i början av tredje vaskar Brynäs fram chanser som hade kunnat störa Skellefteå på allvar den här kvällen. Men gästerna är för ineffektiva helt klart – och den är precis en sån här typ av match som Brynäs måste vinna för att ens ha en lite chans att rubba SAIK över sju matcher.

Skellefteå? Ja, det är imponerande att se hur man utnyttjar sitt PP och gör på något vis det som krävs för att vinna den här matchen trots att Brynäs kommer upp och gör en riktigt bra insats på bortaplan.

Markus Svensson gör de räddningar som laget behöver i precis rätt läge.

Så det här säger styrker väl egentligen bara det som alla tror på förhand – SAIK kommer ta matchserien.

•••

Pontus Petterström högg Anton Rödin mellan benen efter en tekning och ena huvuddomaren stod tätt intill, men agerade inte.

Brynäs skulle haft med sig en femma där, helt klart. Det är inte ofta man ser ett sånt agerande så pass tydligt och jag blir inte förvånad om man kommer titta på den situationen i efterhand.