Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Malmö är under tung press nu

Det har varit en fantastisk kväll i hockeyallsvenskan. Karlskrona och Västerås har tagit ett rejält grepp om de två allsvenska finalplatserna. Just nu talar mycket för att lagen kommer göra upp i bäst av fem med en SHL-plats i potten.

Karlskrona behöver en poäng och är förstås nästan där redan. Viken makalös resa den här säsongen har utvecklat sig till och visst vore det enormt häftigt om det räcker hela vägen upp till högsta serien.

Malmö då? Ja, nu har man satt sig i en liten knivigare sits här. Favoriter inför säsongen både från många runt omkring och i det egna omklädningsrummet. Nu tvingas man leverera under knivskarp press och avslutningen kommer bli fantastisk att följa.

En annan intressant detalj i hela den här avslutningen är att AIK, som slåss för att undvika kvalet, tog en livsviktig trepoängare i kväll på bortaplan mot Vita Hästen. För AIK:s del väntar möten mot både Västerås och Malmö.

Det är bara hålla koll på de avslutande matcherna i den här grundserien för det kommer att bli högdramatiskt och precis så rafflande som man hoppades på inför säsongen när det stod klart att SHL ska utökas med ytterligare två lag.

Att tippa det här är ingen idé – men så här ser avslutningen ut i kampen mellan VIK och MIF.

Karlskrona – 95 poäng

Återstående matcher: Vita Hästen (h), Södertälje (b)

Västerås – 92 poäng

Återstående matcher: AIK (b), Björklöven (h)

Malmö – 89 poäng

Återstående matcher: BIK Karlskoga (b), AIK (h)