Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Leksand är ett stukat gäng

Leksand har haft det brutalt tufft på bortaplan. Passiviteten har varit ett stort problem och i de tre senaste bortamatcherna inför kvällens match hade man i tur och ordning fått iväg sju respektive två och fem skott i förstaperioderna.

Därför var det smått chockerande att se Leksand spela ut Brynäs och dundra iväg 16 skott i första akten den här kvällen. Leksand hade en matchplan att öppna mer offensivt och det är inget snack om att Brynäs hade stora problem.

Men vad är det som händer sedan?

Brynäs kommer ut efter 18 minuters paus som ett helt annat lag och allt det som var så lovande hos gästerna var som bortblåst. Leksand flög fram i första perioden men hade helt plötsligt svårt att ens anfalla med fler än en eller två spelare.

Leksand är ett stukat lag just nu och det kommer att krävas att man tar poäng på bortaplan för att nå en plats bland de tio främsta. Frågan är om inte leksingarna främst måste fokusera på att undvika kvalspelet just nu.