Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Här deppar svenskarna

Här kommer några fler rutor från mr Wande.

arena

Face off. Sverige kom till den här matchen med turneringens klart bästa powerplay och boxplay. Det brydde sig ryssarna aldrig om. Sverige hade inte en chans.

söderström_tak

Linus Söderström var utan tvekan en av Sveriges mest besvikna spelare efter semifinalförlusten. ”Det är ett skämt att vi inte spelar i finalen och spelar om guldet”. Det var en av hans första kommentarer när han träffade oss i mixade zonen efteråt.

nylander_depp

William Nylander har varit strålande för Sverige. Men mot Ryssland blev han bortplockad helt och hållet. Nylander, Holmström, Lindblom och Kempe var alla bleka mot Rysslands stjärnor.

della

Två raka silver. Där tar det stopp för Jacob de la Rose och övriga 95:or i spelartruppen. Nu lämnar de livet som junior och kliver in i vuxenvärlden.

tackling

Anton Blidh hade en skada på bålen men bet ihop och kom till spel mot Ryssland. Han satt utvisad när Ryssland gjorde 2–0-målet. ”En pissutvisning av mig. Jag ska inte sätta laget i den situationen”