Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

”Anton Blidh kallar sig själv för Patrick Kane”

Sverige har tagit ett steg framåt varje dag under JVM, känns det som. Nu är det dags för semifinal mot Ryssland om några timmar och i går när jag snackade runt lite bland spelarna kom det fram vilka som höjer stämning i laget – innanför väggarna i omklädningsrummet där bara spelare och ledare håller till.

Rutinerade backen Robert Hägg hjälpte oss att reda ut hur det ligger till.

– Vi har väldigt många som höjer stämningen. Men vi kan börja med Anton Blidh som är en riktig stämningshöjare. Han kallar sig själv för Patrick Kane av någon anledning. Jag vet inte varför men han brukar dra några paralleller, säger Hägg.

Anton Blidh utvecklar sitt resonemang.

– Vi har samma handleder och samma spelstil. Ni ser ju själva på isen. Jag täcker inte skott, glider mer runt och är kvar i anfallsspelet. Det är min speltil det, säger Blidh.

Men det finns fler som gillar att ha kul med sina lagkamrater, berättar Hägg.

Anton Karlsson springer runt och leker teaterapa. Vilka har vi mer… Lucas Wallmark håller på att jävlas med Jacob de la Rose om allt möjligt så det är ganska kul för oss andra att hänga med där också.