Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Tuffa testet kommer på måndag

Sverige har fått bästa tänkbara start på den här turneringen med tanke på hur uppladdningen såg ut.

7–15 på två matcher mot Kanada och USA. Samuel Ward stod båda gångerna och Jonas Johansson tvingades åka hem med samma typ av skada som stoppade Oliver Kylington.

Linus Söderström och inkallade Fredrik Bergvik hade inte spelat en match på två veckor innan JVM. Nu har Söderström fått spela både mot Tjeckien och Danmark och han ser lugn och stabil ut i kassen.

Det är bästa beskedet kring svenska laget än så länge under turneringen.

Det är precis vad Söderström behöver. Och två segrar är precis vad hela laget behöver efter förlusterna i genrepen. För ska man vara helt ärlig så har det här svenska laget inte testats så hårt än så länge i turneringen, men just med tanke på den tuffa uppladdningen så är det här en mjukstart som jag tror är helt nödvändig.

Sverige behöver på kort tid bygga upp något väldigt bra tillsammans, både på och utanför isen. Nu har man kommit en bit när det gäller stabiliteten i försvaret och samarbetet med Söderström i målet.

Sverige kommer att få sitt första riktigt tuffa test på måndag när man möter Ryssland.

•••

Sebastian Aho är man favorit bland svenskarna än så länge i turneringen. Härligt följsam på skridskorna och han har ett skönt flow i sitt spel som kommer bli viktigt för det här svenska laget.

William Nylander fortsätter att göra mål. Bra för Sverige. Kul för alla Toronto-fans som får följa honom på nära håll nu.

Jacob de la Rose har gjort fem poäng på 29 matcher för Hamilton i AHL den här säsongen. I JVM har han gjort fyra poäng (2+2) på två matcher. Han spelade på en kant innan han drog över till Nordamerika men har fått spela center i Hamilton hela hösten och vintern, han startade på en kant även i JVM-laget men fick kliva in som center när Grönborg valde att ändra om i kedjorna efter storförlusten mot USA.