Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Bra start för Juniorkronorna

nyllet

Det var häftigt att höra och se stödet som William Nylander har under JVM i Toronto. Det här är killen som alla hockeyfans i stan längtar efter och tror mycket på.

Nylander ska bli en Maple Leafs-stjärna redan nästa säsong, troligtvis. Och redan nu älskar publiken honom trots att han bär en blågul tröja.

Men Kanada håller till i Montreal än så länge och skulle det bli en uppgörelse mellan Sverige och Kanada i slutet av turneringen så lär kärleken till Nylander avta en aning.

Mot Tjeckien var det en del positiva saker som Sverige kan ta med sig inför matchen mot Danmark. Även om det stundtals var svajigt i försvaret så var det ändå så mycket stabilare jämfört med genrepen mot Kanada och USA och nu gäller det att ha kort minne och lyfta fram det som är bra.

Sverige är fortfarande en underdog i turneringen och det är bra för det här laget. Nu väntar Danmark och deras första match mot Ryssland blev omtalad här borta eftersom danskarna fick med sig en poäng när det blev torsk på straffar.

•••

Sebastian Aho spelade riktigt bra mot Tjeckien. Jag gillar verkligen hans backspel.

William Nylander är inte helt nöjd med att spela på en kant men får gilla läget nu. Grönborg har bestämt att Axel Holmström ska spela center i kedjan med Oskar Lindblom.

– Det viktigaste är att vi har bra kemi. Det är ovant för mig men som sagt är det viktigast att ha bra kemi i kedjan så funkar det, säger Nylander.