Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

SHL-kamp om William Nylander

Efter rookie-camperna är det dags att bli allvar borta i Nordamerika snart.

William Nylander är förstås en av de mest spännande svenskarna som ska försöka slå sig in i NHL. 18-åringen gick åtta i draften i somras och skrev på för Toronto Maple Leafs. Det var stor uppmärksamhet när han gjorde sin första match där borta för några dagar sedan.

Men lyckas han inte direkt så lär han inte hamna i AHL. Då kommer han säkert tillbaka till SHL igen men frågan är i så fall vart han hamnar.

Han bröt kontraktet med Modo och ingen klubb i Europa har rättigheterna till honom.

”Angående William så har han inget avtal med oss, så skulle han inte ta plats/vilja vara kvar i Kanada så äger inte vi frågan”

Så skriver Per Svartvadet i ett SMS om Nylander. Modo bör ligga bra till om allt fungerade bra senast men om Nylander helt plötsligt tittar efter en SHL-klubb kommer många vilja vara med och erbjuda rätt bra kontrakt för att få honom.

Han skulle helt klart vara en kul spelare att få se här hemma en säsong till.

•••

Angående Nylander kom den här artikeln ut på Allehanda i går. Man kallar det både för uppgifter och rykten så jag vet inte hur man ska tolka den riktigt. Jag tror att det fortfarande pågår ett jobb i bakgrunden angående Nylanders kommande klubbval om han lånas ut till SHL.

Modo bör dock ligga väldigt, väldigt bra till.