Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Så här går det runt i Per Ledins huvud

Lyssnade på en bandning efter premiären mellan Luleå och Skellefteå. Ställde bara en fråga till Per Ledin, som alltid showar när han gör mål. Fick ett bra svar tillbaka på 2.25 min.

• Hur går det runt i huvudet när du just gjort mål?

”Ja du, det går jävligt fort. Jag tänker inte så mycket. Jag fick lära mig av en gammal storspelare, Petter Nilsson. När vi var runt 20 år åkte vi upp utanför Boden i nån skola. Vi pratade om känslor och upplevelser och energi. Han sa det här om att bjuda på sig själv. Han gjorde väl 16 kassar, mål hela tiden. Han körde så många målgester. När det gäller mig så gör man inte 20 eller 30 kassar och då blir man glad och då tycker jag man har en skyldighet att bjuda på energi och göra en målgest. Genom åren har man hört att man ska vara så kylig, förstår du? Några sätter upp det vi namn och rubriker men va fan.. vem bryr sig? Man blir glad och jag tycker man ska bjuda på sig själv. Nu när jag har egna barn och vi är faddrar till alla åldersgrupper och man tränar med pojklag är det halva grejen. Jag brukar fråga killarna vem som är deras favoritspelare.. Sidney Crosby? Bra! Gör som honom då och sätt den i krysset och jubla. För mig har det varit glasklart. Sen har jag haft Renberg och Holmström som idoler när jag växte upp. På något sätt, inte fostrats men tagit efter dom. Sen har jag fått chansen att spela med dom och båda är viljemänniskor och så där. För mig är det viktigt, för mig är det min grej”