Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Leksands förstakedja kan bli seriens bästa

Färjestad imponerade inte på mig den här kvällen, i alla fall inte rent spelmässigt under första halvan av matchen. Delar av andra perioden höjde de sig rejält och pressade Leksand och det blev också mer grinigt i matchen något som passade gästerna klart bäst.

Ju längre matchen gick så åt sig FBK in och avgörandet som förstås var en stor portion tur när Jonas Frögren styr i pucken i eget mål var kanske något FBK till slut hade krigat sig till. Då studsar det rätt ibland helt enkelt.

Men inledningen på den här matchen, när spelnivån var högre så är min uppfattning att det gynnade Leksand. Så det blir en intressant fortsättning här i vinter.

Några som individuellt imponerade på mig:

x Oliver Kylington

Det finns väl inte så mycket mer att säga om den här killen. Mer än att ni borde ta chansen att se honom så mycket det bara går i vinter.

x Joakim Nygård

Han fick ihop 14 poäng (3+11) förra vintern och jag skulle bli väldigt förvånad om han inte fördubblar den skörden i vinter. Minst.

x Milan Gulas

Han skjuter ofta och han hamnar ofta i lägen där han kan ta skott. Gulas var bra förra säsongen och kommer säkert lyfta sig ännu mer i FBK nu.

När alla masar vandrar hem i kväll efter hockeypremiären så kan jag lova att snackat handlar om förstakedjan. Det small direkt i spel fem mot tre och rätt spelare satte pucken i nät – nye stjärnan Veli-Matti Savinainen. Mer om just honom och Leksands PP kan ni läsa mer om i senaste inlägget här nere.

Johan Ryno ser ut som en stor ledare på isen. Och nu försöker Leksand spela mer hockey också, det märks på sättet man håller i pucken och så har man ju också värvat den typen av spelare.

Tomi Sallinen, en annan favorit för min del. Han behöver nog bara anpassa sig lite här i SHL nu innan han kommer producera poäng som han gjort tidigare i den finska ligan.