Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Hur stressade är Leksand?

Det är samma känsla varje gång man sitter här på pressläktaren i Globen.

Hockey ska spela i den här arenan. Det är fantastiskt att sitta och se Djurgården mot Leksand inför över 13 000 åskådare. Visst, jag förstår också att det är svårt att fylla Globen i 27 hemmamatcher men den här vintern ska DIF in här några gånger till och det lär bli ännu fler om bara resultaten kommer.

Djurgården tog tre poäng mot Leksand. Inget snack om saken.

Men vad är det som händer i Leksand egentligen? Den stora frågan jag ställer mig nu är hur känslan är i gruppen, inne i omklädningsrummet när Appelgren snackar med sina spelare. För börjar det skaka redan nu och spelare börjar känna press så kan Leksand ha några riktigt tunga veckor framför sig.

Omgångarna springer iväg i rask takt och det går fort att skrapa ihop en mardrömsstart men min åsikt efter den här inledningen är att coacherna nu måste försöka sprida ett lugn och tro på det man gör.

Och samtidigt få spelare som bröderna Connolly att förstå att det kommer krävas hårdare jobb än så här.

Ryno och Savinainen måste prestera snart.

Men de har fortfarande några matcher på sig innan paniken är total i Dalarna.