Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Himmelstalundshallen levererar

IMG_2726

Himmelstalundshallen. Klassisk hockeymark efter att Rickard Rauge dominerat här på 80 och 90-talet. Nu är hockeyn i stan het igen och Vita Hästen har fått en drömstart i Hockeyallsvenskan.

Det är en riktigt klassisk hockeypublik här också. De är med på noterna och har sina inövade varianter när hemmalaget gör mål och när bortalaget blir utvisade. Det finns fler också, humoristiska inslag.

Sånt där som i stor utsträckning har försvunnit på alla SHL-arenor. Hela apparaten är förstås större i SHL men det är härligt med klassisk hockeystämning. Nån reser sig upp här och där och dömer en ut domaren totalt – och exakt alla i hela hallen hör det.

Jag njuter helt klart av att dra till Norrköping en söndag och kolla på ett allsvenskt toppmöte – vem hade trott det på upptaktsträffen tidigare i september. Inte jag. Inte Mats Lusth heller..

x Apslöven imponerade ändå mest på mig den här dagen rent spelmässigt, det syntes att gästerna är mer spelskickliga men de lyckades inte utnyttja det särskilt bra. Hästen visade varför man fått den här starten på säsongen. Trots 0–2 på tavlan så fortsätter de och försöker hela tiden få hugg och till slut lyckas man vända matchen.

x 3012 åskådare kom till Himmelstalundshallen för att se matchen.

x Luleå-lånet i Asplöven, Olov Lundqvist, hade en tung andraperiod. Först åker han runt och håller i pucken i mittzonen när fyra lagkamrater står i rad på blålinjen och väntar på en dump. Till slut tappar han pucken och Asplöven utnyttjar att man ställs två mot noll. Sen är han utvisad när Hästen gör 2–2.

x Justin Donati gör två smarta mål. 2–2 och 4–2. Båda i powerplay och Donati tittar mycket på keepern först innan han drar i väg två ”oväntade” skott som letar sig in.

Asplöven har nio poäng efter fyra matcher och ligger 5:a i tabellen. Vita Hästen har 12 poäng och leder serien. Hockeyallsvenskan är redan glödhet den här säsongen och kan upptäckarna fortsätta att hålla i kommer det här bara bli ännu roligare att följa.