Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

En ny Karlsson på väg fram i Jönköping

Skärmavbild 2014-08-28 kl. 23.43.00

HV 71 vann mot Lugano hemma i Kinnarps Arena. Det blev till slut en rätt skaplig match att kika på, både Linus Klasen och Freddan Pettersson blev målskyttar och gjorde poäng men jag hade gärna sett att Peter Andersson coachat sina svenskar lite hårdare.

Lugano spelade på åtta backar och 13 forwards och rullade så i stort sett hela matchen men det råder väl ingen tvekan om att den här svenska forwardsduon ska bära Lugano i vinter.

•••

I HV 71 var det många som fortfarande saknades. Bland annat Petrasek, Björn Melin, Ted Brithén och Mattias Tedenby. Sen fick även Chris Campoli en smäll mot knät i första minuterna och utgick – men det öppnade för att jag fick se en annan back som jag inte har så bra koll på sedan tidigare.

Simon Karlsson, född 1993, 21 år gammal och knappt 190 cm lång. En right-back som såg ut att ha mycket i sig och är ny i HV 71 den här säsongen. Han värvades från Karlskrona och skulle egentligen bara få några byten i den här matchen eftersom han inte spelat tidigare under försäsongen på grund av sjukdom.

Karlsson visade helt klart att det finns potential. Det var många andra unga killar som också gjorde det riktigt bra i den här matchen. Tränaren Andreas Johansson var förstås nöjd med just den biten efteråt.

– Och det finns fler killar nere i juniorerna som ser väldigt, väldigt spännande ut, sa AJ.

•••

J20-landslaget tränade innan och spelar första matchen under fredagen i fyrnationsturneringen i Jönköping. Därför vimlade det av NHL-scouter på läktaren under HV:s match mot Lugano.

Fredrik Sjöström var där som spion – för Frölunda då förstås. Sjöström hade några spelare han ville spana in inför säsongen.