Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Varning för Lakers

Först och främst när det gäller HV 71. Den här kvällen kom man inte igång alls inledningsvis och det var främst energin som såg ut att saknas. Kanske var man lite övertända inför den här hemmapremiären. Vad vet jag. Växjö gjorde bland annat 0–2 direkt efter att Uffe Dahlén tagit sin timeout. Redan innan målet såg det inte bra ut för hemmalaget.

Andreas Jämtin hade definitivt varit en stor tillgång här, han kan som sagt sprida en hel del energi.

Det var i alla fall Växjö som imponerade på mig bortsett från individuella prestationer i hemmalaget. Man kanske inte kan dra för stora växlar efter bara en fight såklart men Växjö har helt klart stor potential. Tittar man på laguppställningen är det lätt att rada upp skickliga offensiva spelare som kan göra den här säsongen riktigt rolig för alla Lakers-fans.

Kallio – Rasmussen – Rakhshani

Armstrong – Rosén – Åslin.

Det är två toppkedjor som verkligen har alla möjligheter att producera i elitserien och tredjekedjan med Ryan Lasch, Lajunen och Reddox är ser inte fy skam ut den heller.  På backsidan är Sebastian Erixon det mest spännande namnet om du frågar mig. Han kommer att bli riktigt bra för Växjö i vinter.

•••

Lakers kommer ut och spelar smart direkt mot HV 71 den här kvällen och gästerna kändes framför allt hetare. De fick utdelning i powerplay och i den spelformen har Sam Hallam alla möjligheter att hitta giftiga uppställningar. Om nu coach Hallam med hjälp av sin stab kan pussla ihop ett sammansvetsat gäng av det här tror jag Växjö kan bli en jobbig överraskning i slutet av säsongen.

För mig känns det som att det är just den detaljen det handlar om i vinter. Att bygga en grupp där alla gör allt för varandra helt tiden. Det krävs om man ska ha en lång säsong. Jag tror inte Växjö vinner SM-guld längre fram i vår – men jag tror helt klart att det här är året som Lakers får vara med och spela slutspel. Den här kvällen slutade med förlust efter sudden death och i sista perioden önskar säkert Hallam att man kunde stänga till bättre. Men det är tidigt på säsongen och alla lag har fortfarande mycket som måste bli bättre.

•••

Fjärdekedjan i HV 71 med Bengtsson, Brithén och Strandberg får goda betyg efter den här matchen och framför allt William Karlsson. Vilken enormt duktig hockeyspelare det är och det är bara gratulera Anaheim Ducks. Nästa säsong kommer han säkert klara av att ta en plats om det fortsätter såhär för honom.