Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Så tror Gozzi att det går för AIK i vinter

(Foto: Jan Dusing)

Anders Gozzi ligger bakom en stor del bakom AIK:s resa tillbaka till högsta serien. Men förra året kände Gozzi att han behövde göra något nytt och nu har han startat sin nya karriär som Proscout för Winnipeg Jets.

I veckan här satt han på läktaren i Hovet och såg AIK spela mot Linköping.

– Jag kommer in i en rolig fas när det gäller Jets här nu, man bygger fortfarande upp allt och det finns ett enormt intresse. Kommande fem åren är alla platser utsålda.

• Hur är det att sitta och se AIK från sidan?

– Man har fortfarande ådran, man sitter och hoppas och är smånervös men nu har jag en ny roll och det känns bra. Jag känner mig färdig i rollen som sportchef.

• Vad säger du om AIK som lag i år då, vad tycker du om bygget?

– Med Ramstedt i laget har dom kanske hittat en förstafemma och det är otroligt viktigt med en leading-line, en femma som gör det där lilla extra och kan dom fortsätta producera så har man ett stabilt lag. Men alla måste prestera på topp. Detär inget självspelande piano. Men absolut ska man kriga om en slutspelsplats.

• Vad är rimligt att tror att AIK slutar på i tabellen?

– Realistiskt är väl någonstans mellan femma och nia kanske.