Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Mitt tips inför omgång 2

Jag kom till Kinnarps Arena för en stund sedan och sitter i pressrummet och laddar upp lite inför nedsläpp. Har just varit in på nätet och lagt en slant på kvällens matcher i elitserien.

Det är alltid lika kul – och snudd på omöjligt – att tippa såhär tidigt på säsongen.

Omgång nummer 2 – så här tror jag att det går ikväll.

Modo–AIK

Mitt tips: 2

Kommentar: AIK vann på straffar i premiären hemma mot HV 71. AIK som alltid är underskattade inför säsongen brukar vilja göra allt direkt för att motbevisa tvivlarna. Även om Modo tog en skön seger mot Lakers i sin premiär så tror jag på bortaseger i kväll. Vid full tid eller sudden/straffar.

•••

Brynäs–Skellefteå

Mitt tips: 1

Kommentar: Brynäs kommer få en helt annan match i kväll jämfört med senast mot Leksand. Det blev en rätt enkel resa för brynäsarna. Skellefteå har vunnit alla sina matcher sen laget snörade på sig rören i augusti men i kväll tror jag på första förlusten för regerande mästarna.

•••

Frölunda–Luleå

Mitt tips: 2

Kommentar: Lagen väljer att spela sina ”andremålvakter” om man får kalla dem det. Fernström i Frölunda och Bellissimo i Luleå. Man förväntar 10 000 åskådare och tajta Luleå är bra på att vara smart, framför allt när det är läge för överladdning hos Frölundagänget.

•••

HV 71–Växjö Lakers

Mitt tips: 1

Kommentar: HV:s hemmapremiär. Innan matchen ska Petrasek hyllas och jag tror det kommer bli total hemmafest den här kvällen. Det är helt och hållet baserat på min magkänsla. Alla verkar vara på topphumör här i Kinnarps.

•••

Örebro–Leksand

Mitt tips: 1

Kommentar: Leksand spelade verkligen inte bra i premiären. Man lär vara mer disciplinerade i kväll men jag tror det blir tufft ändå. I Örebro är hockeyn stekhet, inte minst efter segern på straffar mot Färjestad senast. Örebro grejar detta ikväll.

•••

Linköping–Färjestad 

Mitt tips: 1

Kommentar: Två lag som fick stryk i sina premiärer. På hemmaplan tror jag att Hjalmarsson, Arlbrandt och gänget säkrar säsongens första trepoängare. Färjestad var inte helt nöjda med premiären och kanske finns det en del att jobba på där än så länge.