Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Man blir inte riktigt klok på HV 71

För andra gången den här veckan ser jag HV 71 spela och man blir inte riktigt klok på hur laget uppträder just nu.

Den här tredje matchkvällen för säsongen startade precis som de två tidigare med att HV direkt sätter sig i underläge. Stora delar av första perioden spelade HV rent bedrövligt.

Det går trögt när HV71 spelar hockey just nu och det verkar som att flera lag vill sätta press djupt och försöka få långa anfall, så HV:s ganska stora backar får jobba och röra på fötterna. Där får man lätt problem för tillfället.

Än så länge känns HV 71 långt ifrån ett lag som kommer sluta tvåa i tabellen, som jag gissade inför säsongsstarten.

Det positiva är förstås att HV har lyckats ta sig tillbaka i samtliga matcher och när det händer något framåt så är det framför allt kedjan med William Karlsson, Patrik Carlsson och Marcus Nilson.

Nilson var det som slog in 3–3 med bara 40 sekunder kvar att spela mot Brynäs och i sudden death avgjorde Patrik Carlsson.

I William Karlson har HV 71 helt klart en förstecenter som klarar av att leda det här gänget i vinter men när det gäller nya kedjan med transatlanterna så kommer det krävas mycket mer från ledningen. Det känner jag mig rätt säker på.

•••

I Brynäs så imponerar backparet med Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Inte oväntat på något sätt, det är två av seriens bästa backar tycker jag.

Nye Bill Sweatt har inte spelat många matcher sedan han kom tillbaka efter sin tumskada han drabbades av på försäsongen. Han ser väldigt spännande ut. Snabb på rören och det han har blixtrat till och visat några gånger. Sen får man väl räkna med att det kommer ta lite tid för honom att få ut sitt max.

3-2-målet mot HV 71 den här kvällen kom till efter att Anton Rödin först täckt ett skott i egen zon och satt igång en kontring, sedan spelade Sweatt fram Nordquist på ett bra sätt och avslutet var distinkt bakom Gunnarsson.