Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Jag tror att Salmela gör SHL-debut snart

(Foto: Martin Rose)

Jag satt på Hovet i går och kikade på AIK–Linköping när Markus Näslund ringde tillbaka efter att jag sökt honom angående Anssi Salmela som nu tränar med laget. Finländaren fick sparken efter en påstådd skandal och Modo vill ta en titt på honom här nu innan man bestämmer sig.

Jag tror att den här backen kommer att spela matcher för Modo snart och min gissning är att parterna kommer att förhandla fram ett kortare avtal till att börja med.

Han tränar på is med laget nu och det finns ingen anledning att ha en spelare där någon längre tid om man inte ska skriva kontrakt med honom till slut. Nu när man tagit dit honom är det lika bra att testa honom i matchspel också.

Näslund säger att första intrycket är positivt. Kanske vill man se lite mer av honom på is innan man bestämmer sig men jag tror helt klart att Salmela gör SHL-debut i Modotröjan.

Med tre raka VM och spel i både NHL och KHL skulle förstås Salmela bli en profil i ligan.