Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Djurgården har fått sin drömstart

Jag satt på Hovet i Djurgårdens seriepremiär mot Troja Ljungby och såg gästerna komma ut och spela väldigt, väldigt smart. Man vann närkamper, stängde till bakåt och tog vara på chanserna att ställa om spelet snabbt.

Troja tog ett rejält grepp om Djurgården som fick kämpa och den härliga stämningen innan matchen byttes snabbt mot busvisslingar och burop. Det kan svänga snabbt på läktarplats.

Djurgården reste sig till slut. Dustin Johner kvitterade och i sudden death kom till sist avgörandet också genom Mikael Ahlén. Allt detta efter att Troja valt att backa hem redan i andra perioden och det är kanske lite väl mycket att tro på. Djurgården bjöds tillbaka in i matchen och i den här andra kvällen för säsongen hemma på Hovet så var det inget snack om saken.

Djurgården krossade Oskarshamn och gästerna fick ännu en gång ett surt kvitto på att målvaktsspelet under inledningen av säsongen inte varit vad man hoppats på. Puckarna rasade in bakom Zajkowski men självklart så ska man inte lasta honom för alltihop.

Fredrik Söderström är nog inte helt nöjd efter den här kvällen i Stockholm. Men Djurgården kan pusta ut efter kritiken man fick ta efter premiären som ”bara” gav två poäng.

Inför starten hade Djurgården tagit sig till slutspelet i European Trophy och många var snabba med att kritisera det här laget efter Troja-matchen. Nu helt plötsligt har Djurgården fem av sex möjliga poäng och den starten tror jag inte många klagar på innanför dörrarna i lagets omklädningsrum.