Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Wiklander–Löwdahl–Strömberg

Den här tisdagskvällen bjöd på Örebro–Skellefteå i Behrn Arena. Knappt 3000 åskådare på läktarplats och det var ingen trist och tempofattig träningsmatch, som det ofta är.

Nej, det här var kul. Hett och lite grinigt på isen gjorde att det här blev en helt okej match att vila ögonen på. Det var ett par saker jag la märke till denna kväll.

Bobbo Petersson, Örebrobacken som kommit fram via Linköpings juniorlag gjorde en strålande match och jag har inte sett allt för mycket av honom tidigare. Född 1992, såg ut att ha mycket hockey i sig och Örebro kommer få nytta av honom.

x Örebro kommer vara jobbiga och jävliga att möta den här vintern. Och man kommer nog inte ge sig så lätt. Sen är det en helt annan fråga hur långt det kommer räcka men det ska bli intressant att följa det här laget i vinter.

Johan Wiklander, Henrik Löwdahl och Conny Strömberg har fått spela ihop under de senaste matcherna och mycket talar för att den här formationen får chansen att inleda säsongen i SHL tillsammans.

•••

Skellefteå kommer förstås att få mycket nytta av Jonas Frögren i vinter. Men en annan spelare som jag gillar där är John Norman. En mycket klok spelare som dessutom inte kostar mycket pengar. Ett fynd tror jag.

Det var väl mina intryck efter den här kvällen i Örebro. Detta tillsammans med domarnivån som existerar just nu. Det man vill vara är konsekvent förstås men hur ska man kunna vara konsekvent i den bedömning som just nu sker?

Det blir utvisningar exakt hela tiden och spelarna vet knappt vem som måste åka och sätta sig, det är långt i från bra och redan efter den här matchen hörde man många spelare som sa att man redan nu längtar till säsongen startar så allt blir normalt igen. Det finns ingen vidare tro på att man nu ska få till en konsekvent och bra bedömning verkar det som.