Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Yzerman: Vi måste se över hur vi kan bli mer framgångsrika i Europa

(Foto: Nils-Petter Nilsson)

Jag fick en kort stund med Steve Yzerman i går när han var på väg att lämna Globen efter den tunga förlusten mot Tre Kronor. Yzerman är general manager för Kanada.

– Det var en bra hockeymatch, båda lagen spelade bra och det var slutspelsatmosfär.

• Hur ser du på Tre Kronor och deras chanser i VM nu?

– De spelar väldigt disciplinerat, smart och de tävlar där ute hela tiden. Målvakten spelade bra, Tallinder var riktigt bra i matchen och han fick väldigt mycket istid när Edler försvann. Sverige räddades av powerplay där med två mål men spelar man som Sverige gjorde i den här matchen så vinner man matcher.

• Hur ser du på Edlers tackling på Eric Staal?

– Det var en knä på knä-tackling. Han får fem minuter och matchstraff och det är troligtvis helt rätt. Edler är en bra hockeyspelare som spelar ärligt, så det är sånt som händer.

• Hur är det med Staal?

– Han ska röntgas när han kommer tillbaka till Kanada.

• Återigen åker ni ur i kvartsfinalen, hur ska ni bli mer framgångsrika i VM?

– Vi måste se över allt. Hur vi gör saker, hur vi spelar och hur vi väljer ut laget. När man inte är framgångsrik måste man göra förändringar. Vi måste se över hur vi kan bli mer framgångsrika i Europa, säger Yerman.