Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

VM-forwarden fick skjuta på operationen

(Foto: Joel Marklund)

Efter den tunga förlusten i slutspelet mot Linköping planerade Andreas Jämtin att göra ett mindre ingrepp i sitt knä. Menisken är inte helt hundra och forwarden måste in och kolla upp skadan.

Men VM kom i vägen.

– Det är en titthålsoperation, man går in och skrapar om det behövs. Jag tror rehabtiden är två veckor och det är ganska vanligt förekommande för idrottare. Men jag har inte varit i den positionen att jag kunnat ta två veckor off ice. Men det funkar bättre nu än under SM-slutspelet så jag hinner ta det när säsongen är slut, säger Jämtin.

Landslagets läkare Björn Waldebäck:

– Man vet aldrig hur det ser ut när man går in med kamera sådär. Det kan vara lite brosk eller mycket brosk eller nån bit av menisken som man måste ta bort. Men om en bra kirurg gör det så ska man kunna vara tillbaka väldigt snabbt.