Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

VM-backen garanterar spel i finalen

(Foto: Joel Marklund)

Erik Gustafsson fick ett skott på foten i semifinalen mot Finland. Under matchen fick han bita ihop lite extra bara och efteråt, när han tog av sig skridskorna, fick han en rejäl svullnad och under hela kvällen i går fick han behålla tryck på foten för att den inte skulle bli för stor och skapa problem inför finalen.

– Det känns bättre nu på kvällen än direkt efter matchen i alla fall, det är bra. Men det blir ju sådär när man får ett skott. Då sväller den upp och det gör ont men jag har tryck på nu, är lindad runt foten så det kommer absolut inte vara några problem i finalen, säger Gustafsson.

• Det krävs en del om man ska missa en VM-final, förstås.

– Ja, verkligen. Jag ska spela, det ska vara något väldigt speciellt för att man ska missa en VM-final. Det kommer jag inte göra så det är lugnt, säger Gustafsson.