Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Rätt med ny omgivning för Loui i powerplay

(Foto: Joel Marklund)

Pär Mårts gör om i sina powerplayformationer.

Det känns som ett helt givet val efter inledningen på turneringen. Bara Norge är sämre i den spelformen och norrmännen är det enda laget som inte gjort ett enda mål i numerärt överläge.

Jag gillar främst att man väljer att sätta Loui Eriksson tillsammans med Calle Järnkrok, Jimmie Ericsson, Nicklas Danielsson och Erik Gustafsson.

Efter tre matcher har Loui tre skott på mål. Två ”gröna” avslut som inte är farliga och ett ”rött” avslut som är en bra målchans. Det är förstås inte alls godkänt efter de inledande matcherna.

– Självklart så måste vi skapa fler chanser, fler farliga chanser. Vi håller oss på utsidan och spelar runt dom, vi får inget tryck och vi får något skott på mål men vi fastnar inte där inne. Vi måste upp ett par snäpp och självklart måste jag upp ett par snäpp också, säger Eriksson.

Loui är en spelare som Mårts med vilka medel som helst måste få igång för att Tre Kronor ska vara med och kriga om medaljerna i den här VM-turneringen och det är förstås bra att han tidigt gör om i powerplay.

I kväll vid 22.30 får vi facit – har Mårts hittat sina vinnande uppställningar nu?