Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Många skavanker i Tre Kronor

I morse när jag var på Tre Kronors isvärmning inför matchen mot Vitryssland pratade läkaren Björn Waldebäck om att det såg bra ut i laget rent skademässigt. Bättre än förra året sa han också.

Men efter den tuffa matchen mot Vitryssland har läkarteamet fått mer att göra. Det var många spelare som drog på sig smällar den här kvällen.

– Det var en lugn dag idag tills vi började spela match. Det blir lite småskavanker, det blev lite mer än vad det varit i de tidigare matcherna. Det kommer bli lite mjukdelsbehandlingar nu.

Jimmie Ericsson var en av spelarna som fick en smäll på foten, eller ett rejält slagskott rättare sagt. Ericsson fick bita ihop rejält.
– Han är rutinerad och behöll skridskon på. Just nu får han kyla och tryck-behandling och det är inte så skönt. Sen får vi se hur det ser ut imorgon. Han kan ha så ont att han inte kan gå på foten eller så känns det inte alls. Det är jätteolika.
• Är ni rädda för att han fått en spricka i foten eller något sånt?
– Vi ska inte undersöka honom mer i nuläget. Många gånger kan man få små sprickor som inte syns på röntgen så det handlar mer om hur han känner sig. Sen får vi se hur det ser ut i morgon och i så fall har vi tid att kolla på honom då, säger Waldebäck.