Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

En spännande lösning för Gnaget

AIK är på väg att säkra upp sina tränare inför den kommande säsongen. Här är huvudspåret:

Anders Sörensen, 37 år.

Rikard Franzen, 45 år.

Mats Lindgren, 38 år.

Först och främst gillar jag att Franzén är på väg att ta steget ner i båset nu. Han är en AIK-profil som har en hel del rutin och dessutom från spel i landslaget. Han känner för AIK förstås och i detta läge så tror jag den detaljen är viktig.

AIK är på väg att bygga upp något nytt nu med Daniel Rudslätt vid rodret i stället för Anders Gozzi som lämnade rollen efter ett väldigt bra jobb under många, många år.

Nu kommer Rudslätt in och ska sätta sin prägel på laget och att man satsar på den här trion är väl egentligen ytterligare ett steg åt det håll som AIK vill bygga upp sin organisation. Lagmoralen, gruppkänslan och hela den biten som var en väldigt viktig nyckel under Roger Melins framgångsrika tid i klubben. När det gäller Rudslätt så tror jag mycket på honom i rollen som sportchef.

Han behöver tid, men på sikt tror jag det är rätt namn för klubben i den rollen.

•••

AIK kommer inte att kunna värva mängder av dyra stjärnor utan måste jobba med juniorer, bygga underifrån och se till att skapa en riktigt bra grupp.

Det är främst därför jag gillar en lösning med tre tränare som allihopa antagligen vill ta nästa steg i sina tränarkarriärer.