Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landeskog hyllar sin personliga tränare

Så här ser det ut när Gabriel Landeskog drillas av sin personliga tränare Andreas Öhgren. 19-åringen har tränat tillsammans med honom sedan 16 års ålder.

Öhgren tillsammans med Landeskog och Patrick Cehlin.

Även under sommarträningen visar Landeskog prov på sina goda ledaregenskaper. Flera svenska NHL-proffs tränar tillsammans med Öhgren under sommarmånaderna i Stockholm.

– Ibland när vi har kört intervaller eller löpning så har inte alltid jag varit med, men det har man inte oroat sig för särskilt mycket. När Gabbe är med så vet man att han ser till att alla gör vad dom ska. Han har fantastiska ledaregenskaper, säger Öhgren.

• Vad kan du säga om hans fysiska status idag?

– Han är otroligt vältränad, han tar ett steg varje år och det märks verkligen. Han är ett monster, säger Öhgren.

• Vad är det för typ av träning du kör med Landeskog och de andra proffsen?

– Kortfattat så tränar jag hockeyspelare för att bli bra på att spela hockey. Det är bara kolla på isen, det är en kaos-sport. Man vet inte vad som ska hända på isen och det går otroligt fort. Tränar man vanlig tyngdlyftning blir man bra på tyngdlyftning och det är ju ganska logiskt. Hockey är en extremt krävande sport och man ska vara stark i de lägen som man behöver vara stark i för att lyckas när man spelar, inget annat. Det är bara kolla hur en spelare rör sig på isen, så måste man träna på sommaren också. Grenspecifikt helt enkelt, förklarar Öhgren.

När det gäller den här typen av träning så syns det tydligt på filmen att övningarna är anpassade efter hockeyspelare – och Landeskog ser träningsformen som en stor anledning bakom succé förra året.

– Jag har tränat med honom nu i snart fyra år, och jag har fått en helt annan balans och kontroll på kroppen. Jag ger honom credden för att jag spelade 82 matcher förra året, det engagemanget och utan den tiden hade jag nog inte kunnat prestera som jag gjorde över 82 matcher, säger Landeskog.