Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Örebro agerar tveksamt i Rahm-fallet

Robin Rahm har varit avstängd för doping i två år.

Nu är han på väg tillbaka och det är på väg att bli en riktig soppa av det här innan 25-åringen är tillbaka på isen.

Rahm är klar för Örebro, men inte officiellt presenterad. Han fick en muntligt löfte att lämna klubben för spel i elitserien, enligt uppgifter. Och nu när Brynäs vill värva honom vill Örebro inte släppa honom.

Visst, det är nog många som kan tycka att Rahm förtjänar allt skit han kan få efter att ha tagit otillåtna preparat. Men samtidigt är hela samhället uppbyggt så att man får ta sitt straff.

Och då förtjänar man en andra chans.

Att Örebro som en allsvensk toppklubb vill göra allt för att behålla Rahm – när svenska mästarna Brynäs vill ha honom – tycker jag är rätt tveksamt agerande av Örebro.

Brynäs är Sveriges bästa lag och en kille som redan har begått sitt livs misstag är på väg att få en makalös drömchans som skulle kunna placera honom i NHL efter den här vintern.

Nja, Örebro bör nog släppa taget om den här målvakten och bara gratulera honom.

•••

Det är ganska otroligt att Rahm är så pass nära den här chansen i Brynäs. När jag gjorde en intervju med honom under tiden som avstängd jobbade han som vägarbetare i Norge. Vi surrade lite om en comeback och då kanske han kunde ha en svag förhoppning om att starta om i division I eller utomlands.

Nu kan han hamna i Brynäs.

Det kommer vara ett enormt intresse kring Rahm när han ställer skridskorna på isen igen, det kan vi vara helt övertygade om.