Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Sjöberg

Jag är inte förvånad över intresset

(Foto: Michael Berggren)

Här kan ni läsa att halva elitserien är på jakt efter Sebastian Lauritzen. Modo, Frölunda och Färjestad är tre klubbar som är intresserade. Plus att det finns intresse från olika klubbar i ryska KHL.

Lauritzen har varit så pass bra under förra säsongen och framför allt i år att det inte är förvånande att klubbar redan nu vill försöka knycka honom från Brynäs. Spännande att se vart det tar vägen eller om det blir en fortsättning i Gävle. Klubben har onekligen något riktigt bra på gång nu.

En annan spelare som garanterat är jagad redan nu är Nicklas Danielsson i Modo. Under förra året, när kvalserien pågick, tror jag så gott som alla klubbar stod redo att försöka ta honom om Modo skulle ha ramlat ur. Åtminstone var det vad jag hörde i våras.

Danielsson är en riktigt bra forward, bra i PP och han har bra fart på rören. Kan göra det mesta på isen.

Sen är han riktigt, riktigt ful också när han känner för det. Alla minns armbågen på Joel Lundqvist men jag tänker också på smällen mot Calle Järnkrok.

Den som skapade så mycket snack. Danielsson blev vansinnig när domaren blåste av för att Järnkrok låg kvar på isen.

Smällen resulterade inte i utvisning men var, enligt mig, på många sätt mycket fulare än den smällen som Morten Madsen delade ut i samma match på Sebastian Lauritzen.

Att just Danielsson är en ful spelare är ingen hemlighet. Jag var på en match för några veckor sedan, i samma veva som han delade ut smällen på Järnkrok.

Jag satt på presskonferensen och hade Iphonen vid tränarna framme vid podiet. Båda lagens tränare satt och viskade en massa till varandra, inget som man hörde då men på bandningen hördes varje ord.

– Såg du smällen på Järnkrok, jag fattar ingenting. Ingen har tagit upp det ens och det var riktigt fult. Framför allt när man vet hur Danielsson är, sa ena tränaren.

– Expressen skrev om båda smällarna. Både Danielssons och Madsens men i övrigt har jag inte sett någonting. Han hade tur där kan man säga, svarade den andre tränaren.

Jag skrattade när jag hörde inspelningen mellan två tränare med händerna framför munnen. Det hjälpte inte så bra…

Men det skulle kännas fel att hänga ut dom med namn.