Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Roger Melins hårda ledarstil

(Foto: Tommy Pedersen)

Roger Melin är ju en riktigt lugn och mysig farbror många gånger.

Sansad är väl ett bra ord för att beskriva ledarstilen.

Men samtidigt drar han sig absolut inte för att stå för sina åsikter – och göra det rejält om det krävs.

Först och främst tänker jag på en händelse under förra hösten. Tidigt på säsongen. Jag tror det var i samma veva som Josh MacNevin och Kent McDonell blev klar för klubben.

Jag snackade med honom efteråt och han sa klart och tydligt att han själv inte vara drivande för att klubben skulle värva.

Han välkomnade tillskotten, inget snack om den saken. Men samtidigt så var det inte hans vädjan till Anders Gozzi att värva. Jag gillar på något sätt att han är ärlig i det läget – när han står med en trupp som exakt ingen trodde på. Förutom Nyström i och för sig.

Han vågar säger rakt ut vad han tycker trots att klubben säger något annat.

I kväll var han skarp mot marknadsavdelningen i klubben. Såhär sa Melin till Canal Plus efter förlusten mot Växjö.

– Marknadsavdelning spelar upp oss som några jävla favoriter. Det är klart att det är lite jobbigt att leva under det. Hela föreningen växer, organisationen växer. Marknadsavdelningen går ut med lite nytt folk som spelar upp oss som några jävla favoriter. Det är klart att det är lite jobbigt att leva under det. Men vi försöker hålla oss på mattan och jobbar utefter hyfsade förutsättningar.

Rakt och ärligt. Nu kanske han var lite lack också förstås efter segern men Melin är väl inte den som kastar ur sig vad som helst bara för att laget torskat.