Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Alex Schulman - Expressen

Vad kungen INTE får säga ikväll

Ikväll missar vi inte kungens tal, kl 19.20 på SVT. Aftonbladet har en spännande artikel om detta, där hovexperten Barbro Hultman berättar att det här talet är ett av kungens viktigaste tal i livet. Han måste helt enkelt lyckas ikväll. Om kungen gör bort sig så är det dåligt för Sverige, men också en katastrof för kungen. Enligt Hultman tacklar han såna motgångar dåligt. ”Han blir otroligt ledsen om han misslyckas. Då går han ut med hunden och gråter”, säger Hultman.

Jag kan så här precis innan ge honom råd. Här är en topp-6-lista över sakerna han absolut inte får göra under talet ikväll.

Plats 6
Inleda talet med ett skämt av typen: ”Vad är det för skillnad på corona-viruset och en sent utvecklad kalv? ko-vid-19.”

Plats 5
Komma med funderingar kring kurer han hört ska vara bra, berätta att han har gott hopp om att metanol och etanol faktiskt fungerar, att det bromsar insjuknandet kraftig och i vissa fall också utrotas viruset helt.

Plats 4
Genomgående kalla viruset för ”tjingtjong-viruset”.

Plats 3
Långsamt, trevande börja ifrågasätta Tegnell, först med någon typ av ironi, ”Jaha, det verkar ju gå jättebra för den här Tegnell, vad skönt att inga dör här i Sverige”, men sedan alltmer hånfullt, hatiskt, hotfullt.

Plats 2
Nysa i handen.

Plats 1
Avsluta talet med egna, oförankrade förhållningsregler till svenska folket, typ: ”Jag stänger idag Stockholm.”

Här kan du läsa alla Alex Schulmans blogginlägg.