Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Alex Schulman - Expressen

Slarv kan vara Corona

Jaha, det kunde man ju ana. Slapphet kan vara Corona. Nu gäller det att hålla utkik efter symtomen. Man gör någon uppgift i hemmet, men man gör det inte ordentligt. Då kanske man borde isolera sig, och sen vara vaksam på ytterligare tecken på slapphet. Man borde dammsuga upp på köksgolvet efter middagen, men sopar diskret matrester under mattan istället. Man tvättar ur kläderna ur tvättmaskinen, men orkar inte vika dem, kastar in dem i garderoben. Istället för att bädda sängen stänger man helt sonika dörren till sovrummet så man slipper se stöket där inne.

Det kan vara Corona. Det här är ju en ny nivå av obehag, detta att ens dåliga egenskaper kan vara Corona. Imorgon kanske vi ser detta på tidningarnas omslag:

Slarv kan vara Corona.
Bitterhet kan vara Corona.

Känslan som infinner sig när man går på fest med sin tjej och man kommer aldrig riktigt in i festen, som om festen inte vill ha en, men tjejen har det himla kul och pratar med många, också med en del killar noterar du, och det är förstås ok, och man är kvar på festen mest för hennes skull, men klockan tolv föreslår man till slut för henne att ni ska åka hem och tjejen säger ”åk hem du, så kommer jag sen” och man vet att man borde vara stor i situationen, man borde unna henne en härlig kväll och man säger ”visst”, med lite för kort ton, och i ensamheten på väg hem så känner man ändå sveket stinga i en och hatet och mörkret och denna sinnessjuka svartsjuka som äter upp en, kan vara Corona.