Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Födelsedags-kalas!

bulletins_linnegalaevent2

SU-EN Butoh Company fyller 20 år vilket firas idag i Haglunds skola strax utanför Uppsala. Det är en gammal folkskola som upprustats fint och som rymmer både köksträdgård och höns, nödvändiga ingredienser i den svensa buto-drottningens  arbetsmaterial.

Att en svensk dansare, Susanna Åkerlund, efter studier i Japan, har kunnat etablera sig som en buto-konstnär i Sverige är väl något av ett under eller i alla fall ett unikt exempel på att det går att vara egensinnig och udda i svenskt kulturliv. Lätt är det inte, och till sin hjälp har, förstås, SU-EN haft ett allmänt och internationellt intresse för buton, dess stränga bildmässighet glider perfekt in i vår tids visuellt orienterade scenkonst. Identitets- och genusfrågor har buton aldrig formulerat sig kring, de är nämligen inbakade i denna stillsamma reflexion över kropp, kön, människa och all världens konstuttryck.

Det är bara att säga GRATTIS till SU-En på 20-årsdagen, till deltagarna i årets buto-kurs som avslutas idag och till Uppsala som, med tiden, slutat SU-EN till sin famn.