Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Scenbloggen

Sadunära

 

sadunara1

Sadunära, koreografi: Niklas Valenti och Evalina Boström, musik: Jonatan Ed Zebradans, Stockholm Ålder: Barn, 6+

Lekande lätt, som man säger. ”Sadunära” är två dansare och en musiker som interagerar inbjudande och lekfullt för barn och som drar in barnen i dansen, lite lagom försiktigt. Mest är nog tanken att publiken ska få med sig ett nytt och lättburet bagage om hur man kan göra själv, hemma på förskola, skola eller fritis. Då kanske berget av stolar kan se lite vådligt ut, men det är nog värt att pröva, det med.

Spår från hiphop och kontaktimprovisation är tydliga när duon Niklas Valenti och Elise Nuding dansar rakt in i barnpubliken. Först ganska försiktigt med härmade handröresler och klappade rytmer, men snart nog åker dansarna kana på magen, svish, tätt inpå publikens fötter.

Något som inte går att få med sig in i klassrummen är, tyvärr, musiken; Jonatan Ed på sax och kontrabas gör Sadunära till en trebent skapelse, där samspelet med en live-musiker ger balans och distans. Det är fint; Valenti och Nuding rullar över varandra, bär och klättrar på varandra, bygger statyer av sig själva och andra. Full rulle, på ett roligt och lekfullt sätt. Opretentiöst men just därför inbjudande och kanske en väg in i dansen.