Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glittrande Daae

 

IMG_3040fix-300x200

Ludvig Daae: Dance to Dance to, Moderna Dansteatern-MDT och på turné

Moderna Dansteatern inledde i helgen sin vårsäsong med en glittrande smällkaramell av Ludvig Daae. Högt tempo och guldglittrande plastremsor, åtsmitande svarta och guldiga helkroppskostymer på de tre dansarna som fått en intensivt dansant koreografi. Efter några år av tänjda koreografibegrepp där allt är dans som händer i ett rum med en kropp, kändes detta som en nytändning.

MDT:s stora vita rum är en stor rymd, och tre glittrande ”palmer” och en hängande guldormsliknande form delar upp rummet och bereder väg för olika sekvenser av dansen. Rörelsespråket växlar mellan nästan-aerobics till showdans-inspirerat men intvinnat i en egen struktur på joggingsteg, löpning och ren dansdans – om jag nu ska svälja min motvillighet mot begreppet som Örjan Abrahamson lanserade i DN för ett par år sedan.

Här passar det! Det är som om Ludvig Daae  lyckas göra en kombo som blir både underhållande, tittvänlig och ändå ett formmässigt äventyr. Passar fint för turné för både dem som sett allt, och de som vill se något nytt.