Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Scenbloggen

Det regnar i Nigeria

Det regnar i Lagos. Det låter som om någon häller ut vatten i hinkar utanför mitt hotellfönster, som är litet och vetter mot en innergård. Att inte kunna se ut….hm. Elavbrotten kommer då och då, varför tog jag inte med en ficklampa? En fågel sjunger i långa fantastiska drillar.

Varför nu Nigeria? Jag är inbjuden för att hålla i en workshop för unga teaterkritiker, 20 stycken från Nigeria – en stormakt i film och musik och alla slags ”performing arts”. Än så länge verkar det bli mitt största problem att hålla mina två medresenärer lugna – två kritiker från Serbien och Rumänien. Hotellets standard, riskerna, bevakningen …..hm. I vanliga fall är min skandinaviska artigheteskod inte mycket att vifta med jämfört med deras, men att klaga på något som gäst? Här är rent och fint städat, alla är vänliga, det är bra så. Vi får se.

Snart frukost med min nigerianske kollega, Emmanuel. Han bor faktiskt här. Man får tänka på det.