Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Scenbloggen

Clownen Manne med kompani

manne6

Clownen Manne & Co, Parkteatern, Stockholms Stadsteater, t o m 25 juni

Grotesk och sublim, slapstick och minimalism, ordakonst och mimekvilibrism. Samt musik. Allt verkar de kunna clownen Manne och kompani, det vill säga Manne af Klintberg med skådespelaren/mimaren Maria af Klintberg och musikern Olle af Klintberg (vuxna barn till den grånade tusenkonstnären).
Om inte begreppet ”världsklass” var så illa malätet av politikersvenskan, så är det just det ord som passar bäst för Mannes humanistiska clowneri. Det är lika roligt att se på om man är tre som 63 eller mer, adresslappar och referenser för vuxna duschar den lilla föreställningen, som dock aldrig släpper greppet om barnperspektivet.
Att göra rätt och inte fel, att vara tyst, att gå i skola, att gå på en nit, att inte fatta. Det är lika träffande dråpligt för alla, rivigt och inte mesigt, proppat med detaljer, och dessutom spelas här ”filiol” så det står härliga till. Brahms ungerska danser möter det galna gamla trickset med blomman som sprutar vatten. Gratis i parkerna i Stockholm; packat med förskolebarn. Man tackar.