Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hallå 42

Foto: Martin Brunn

Carl Olof Berg: Hallå 42, Zebra dans, från fyra år

Siffror är grafiska symboler som vi använder flitigt. Folk som är fyra, brukar besvara frågan ”hur gammal är du?” med att sträcka fram fyra fingrar. Siffror är ju, klurigt nog, både ord man säger, krumelurer man ritar och begrepp för att beskriva antal och mängd. De fyra fingrarna skvallrar om att symbolen landar i medvetandet före betydelsen.

När Carl Olof Berg skapat koreografi för två dansare av siffrorna har han främst närmat sig siffran som grafisk företeelse. En tvåa ser faktiskt ut som en svan, om man så vill, en sexa som en snigel som sträcker ut sina spröt från en rund kropp. Fyran, som en kjol på någon som står på ett ben, kanske?

Grafiska siffror projiceras också som lustiga föremål som kan fångas upp på en vit t-tröja eller gömmas i en handflata. Det blir en hel värld av dansande siffror som öppnar lekfull dialog med två dansande kroppar, och möter en fyra-fem-årspublik med nya och föränderliga perspektiv på räknandet.

De två dansarna, Andrea Aja Svensson och Jennie Lindström, är dramatiskt uttrycksfulla och skissar leksituationer, små oenigheter och gemensamma projekt så att fyrtio minuter föreställning skuttar förbi. Avslutningsvis introduceras nollan: smart! Den anländer i en postbox som knackar på dörren. Hur många nollor som helst och i olika utföranden öppnar mot oändligheten. Och ännu ett perspektiv på tillvaron.