Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Scenbloggen

Gävles Dépardieu

– Vem är det där som är så populär? frågar min franska kritikerkollega. Det är avslutningsfest på biennalen med (fantastiskt) god mat för 1500 pers i ett jättetält. Konferencier för kvällens prisutdelningar är Rolf Lassgård, den väldige, som ju möts av ett stort jubel av allt branschfolk under tälttaket.

Jag snabbspolar Lassgårds storhet: skicklig på scenen och folkkär från bioduken som, framförallt, Gunvald Larsson.

– Aha. En slags Gérard Dépardieu?

Javisst. Har jag bara inte tänkt på.

Margareta Sörenson